Jiří Ručka

RedFest 2012 – Příbor, amfiteátr.

17. 06. 2012 21:44:59
V sobotu 16.června se konal v Příboře v amfiteátru za Katolickým domem rockový festival, kde vystoupily jak méně známe bigbeatové spolky, tak legendy českého rocku jako Turbo, Karamel nebo Vilda Čok se skupinou Bypass.

Po deštivém týdnu přišel tropický víkend, který sliboval opravdové výstavní azuro. A k tomu kvalitní bigbeat v městě, kde je jinak kulturních akcí jak šafránu. Co víc si tedy přát?

Tezaura.jpg

Celá hudební akce odstartovala přesně v 15:00, kdy to rozjela brněnská gothic-rocková smečka Tezaura. Slušný hudební start, který bohužel nenastartoval přítomné ani ještě nepřítomné fanoušky, kteří zřejmě leželi doma na gauči a trávili sobotní oběd. Bohužel někteří jej trávili až do večera. Jejích sobotní kulturní program se pak skládal se sledování televize za nepřítomného cinkotu lahváčů a zobání různých zdravých „kauflandovek“ z Polska.

AbiGail.jpg

Jiné kafé ale přijelo z Jihlavy. A nebyla to žádná třetiligová „Jihlavana“, ale skupina, která šlapala jak švýcarské hodinky. Hard rock skupiny Abi Gail byl živočišný. Měl myšlenku, ale především šťávu. Skvělý zpěvák, který měl ve svém hlase nálož, jenž vybuchla v každé skladbě, ať už to byl otvírák Démon nebo „gotthardovka“ Jen jednou v paláci touhy. Příště by si chlapci určitě zasloužili lepší čas pro svou produkci, ale hlavně o pár minut delší set.

RET.jpg

Po nich totiž přišly skupiny, které přítomné publikum spíše uspávalo. Ať už to byli doommetalisti R.E.T., kteří dorazili bez svého chorého zpěváka, a tak jej zastupovali ostatní muzikanti, anebo nasamplovaní Alvaréz Peréz.

AlvarezPerez.jpg

Bohužel tito brňáci hudebně nezapadli do rozjetého rockového vlaku. Jejích hudba alá OK Band s automatickým bubeníkem byla úplně mimo mísu. Prostě nuda nudoucí.

GreedyInvalid.jpg

Podvečerní čas pak patřil „domácím“ Greedy Invalid. Ti odehráli svůj standardní set. Proti poslednímu vystoupení, kdy jsem měl možnost vidět je naposledy, přidali i 2 covery HIM a jeden od Liquido (Narcotic).

Karamel.jpg

A to se už festival přehoupl do své druhé poloviny. Poloviny, kterou odstartovala legenda Karamel Rock. Tato skupina byla určitě to nejlepší (vedle Abi Gail), co v sobotu v Příboře zaznělo. Pro některé příjemné překvapení, protože si vzpomněli, jak v 80. létech tuto pražskou rockovou skupinu poslouchali. Karamel Rock svou kvalitou dokonce převálcovali následné Turbo, kterým jako by se nedostávalo dechu. Jejích set se sice skládal z největších pecek jako Hráč, Díky já jdu dál nebo Chtěl jsem mít, ale něco tomu chybělo. Něco, co měl v sobě jen Richard Kybic, který na to vše koukal z „hora“.

Turbo.jpg

Po Turbu měl vystoupit největší tahák večera, skupina Leaders! s frontmanem Kamilem Střihavkou. Ale k obrovské smůle zakufroval někde u Olomouce, a do Příboru by pravděpodobně dorazil někdy kolem 2 hodiny ranní. Ale to už většina návštěvníků byla doma.

VildaCok.jpg

A tak se po Turbu představil „výběrák“ Vilda Čok se svou doprovodnou skupinou Bypass. Slušně odehraný koncert, kdy Vilda jako vždy „bláznil“ na pódiu, pod pódiem a následně mezi posluchači.

Traktor.jpg

Celý sobotní večer zakončili svou rockovou jízdou hraničtí Traktor.

Po roce se konečně v Příboře něco dělo, jenže domácí peciválové na to házeli hodně velký bobek. Škoda, protože kdy se zase naskytne možnost přivítat za „barákem“ tak silné hudební osazenstvo jako letos?

Autor: Jiří Ručka | karma: 15.96 | přečteno: 2355 ×
Poslední články autora