Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lamb of God – může být diskutér na iDnes vůbec objektivní?

Mnohým diskutérům pod články o zatčení frontmana skupiny Lamb of God Randyho Blythea nedá spát tato čerstvá kauza. A i když o skupině Lamb of God vědí úplně kulový, tak ji ihned zatracují, posílají na ní boží hněv, kriminalizují ji a dělají z ni zbohatlíky, kteří mají na svých kontech miliony, za které se vykoupí ze všeho zla. 

Historie skupiny Lamb of God se začala psát v roce 1990 v Richmondu, stát Virginia, kde kytarista Mark Morton, bubeník Chris Adler, baskytarista John Campbell a kytarista Matt Conner založili metalovou smečku Burn the Priest. Tito muzikanti se znali z Virginia Commonwealth University, kterou společně navštěvovali. Začátky souboru Burn the Priest nebyly zrovna idylické. První zkoušky bandu se uskutečnily v domě Chrise Adlera v Richmondu, kde skupina žila a zkoušela. V domě nebylo žádné topení, a tak je při světle petrolejové lampy zahřívala jejích muzika a chlast. A právě výpary petrolejové lampy a zvětralé pivo bylo první inspirací pro tvorbu jejích brutální hudby.

V roce 1995 přichází do skupiny Burn the Priest zpěvák Randy Blythe. V listopadu 1998 se Burn the Priest zavírají do nahrávacího studia, aby zde za 4 dny natočili debutní album Burn the Priest. To vychází 13.dubna 1999. Vydáním desky si skupina získala na richmondské metalové scéně přední postavení. Album kombinuje grind, death a thrash metal se sonickými extrémy a vytváří na posluchače pomalý, ale metodický tlak. Desku produkoval Steve Austin z noise rockových Today Is the Day a díky němu má album syrový a neučesaný zvuk.

Během roku 2000 si skupina mění název na Lamb of God. To už hrál ve skupině na druhou kytaru Chrisův mladší bratr Willie Adler. Během 7 dubnových dnů roku 2000 se pak band opět zavírá do nahrávacího studia, aby zde natočil album New American Gospel, které vyšlo 26.září 2000. Post-panterovský, technicky vyspělý thrash metal s jazzovými rytmickými strukturami, ve kterých pulzují 2 zdrcující kopáky, pracujíc vytrvale a neúnavně jako pneumatická sbíječka, obě kytary se navzájem proplétají a zdvojují ve svém úsilí rozmačkat mozek posluchačů na bezvýznamnou hroudu beztvaré hmoty.

Další zářez As the Palaces Burn vychází 6.května 2003. Desku produkoval věhlasný Devin Townsend, kytarista extrémních metláků Strapping Young Lad. Jen ve Státech se prodalo víc než 250 000 kopií tohoto dílka. Kolem skupiny se začíná rozjíždět neúnavný kolotoč plný koncertů a promo akcí. Na sklonku roku 2003 dokonce vystupují na MTV v pořadu Headbanger´s Ball Tour.

31.srpna 2004 vydávají Lamb of God další album Ashes of the Wake. Desky se jen v prvním týdnu prodeje prodá na 35 000 kopií. Celkově pak jen ve Státech 398 000 kopií. Jednou ze skladeb, která desce vévodí, je pecka Omerta (zde záznam z pražského koncertu). Jako host se na albu představil i skvělý kytarista Alex Skolnick (ex-Savatage, Testament). Texty na desce píše Blyth společně s Markem Mortonem.

V roce 2005 si Lamb of God udělali menší tvůrčí pauzu, aby pak v roce 2006 vydali další úspěšné dílko Sacrament. Deska se natáčela ve Spin Studios v New Yorku a celou ji produkoval Machine. Nejzdařilejším songem z alba je pecka Redneck.

23.února 2009 vydávají Lamb of God album Wrath. Deska se umístila na 2. místě amerického albového žebříčku a během 1. týdne se ji prodalo víc než 68 000 kopií. Celkově pak 202 000 kopií jen ve Státech. Sestupná tendence prodeje ale neznačí, že by byl o skupinu menší zájem, ale fanoušci si desku raději stáhli z internetu než aby za ni vyplázli nějakých 29 $.

V následujícím roce pak byli Lamb of God nominování v kategorii Heavy Metal na cenu Grammy se svoji skladbou Set To Fail. Cenu ale vyhráli Judas Priest.

Totéž se opakovalo o rok později, kdy byli nominování se skladbou In Your Words (zde opět záznam z pražského vystoupení v roce 2010). A opět byli poraženi. Tentokrát skupinou Iron Maiden.

Naštěstí Lamb of God pokračují dál ve svém metalovém tažení. 24.ledna 2012 vydávají zatím poslední desku Resolution. Ta se opět velice dobře prodává, a to nejen ve Státech, kde si ji během prvního týdne prodeje koupilo 52 000 fanoušků. 2. místo na australské albové hitparádě, 5. na finské a 1. ve Státech. To vše jen dokazuje, že skupina je na vzestupu a je třeba s ní v budoucnu počítat.

Jenže se píše rok 2010 a skupina vyráží na celosvětové turné. Jedna zastávka se uskuteční i v Praze v klubu Abaton. Koncert si skupina i fanoušci užívají. Ti skáčou neúnavně z pódia mezi diváky, a viditelně se tím baví. Mezi skokany byl i jeden fanoušek, který při skoku nebyl dostatečně zachycen pod pódiem stojícími fanoušky a dopadl tvrdě až na zem. Na pódium přitom muž údajně vylezl na vyzvání zpěváka, který do publika volal "Come on up", což doslovně znamená "Pojďte nahoru". Při koncertech tuto větu hudebníci používají pro vyvolání potlesku a řevu.

Zraněný fanoušek byl pak po koncertě odvezen do nemocnice. Jeho kamarád uvedl, že nebyl pod vlivem drog ani alkoholu. Jenže v nemocnici velmi dlouho čekal na ošetření. Zdravotníci mu nechtěli věřit, že vůbec nepil. Fanoušek byl několik měsíců v komatu. Měl silné krvácení do mozku, na jehož následky zemřel. Prostě nešťastná náhoda. Zde záběr z koncertu, kde je jasně vidět, jak probíhaly Stage Diving. Úplně standardně. Kdo byl na koncertě takových skupin jako Napalm Death nebo Agnostic Front, tak řekne, že to bylo ještě slabé.

Ale to, co se rozjelo v diskuzi pod články na iDnes a jiných serverech fakt nemá obdoby. Po přečtení diskusních příspěvků by si neznalý mohl myslet, že snad všichni diskutující na tom koncertě byli. Všichni „viděli“ jak zpěvák praštil stojanem od mikrofonu nešťastného mladíka, přitom Blyth žádný stojan neměl, všichni viděli jak jej surově zkopal, všichni jej považují za vraha, i když ještě žádný soud neproběhl. Zatím proběhlo jen vyměření kauce a uvalení vazby.

Zde několik hodně drsných reakcí, za které by se nemusela stydět ani ta nejhorší středověká inkvizice:

Blythe je typický příklad "hudebníka"

Dobře mu tak

magor od kosti

Spinave obleceni, spinave ruce

yxz

.

4 melouny za vraždu...

 Úchy zabil úchyla. Hlavně že se nikomu nic nestalo. Publikum se jistě dobře bavilo a na vstupném se taky jistě hdně vybralo. Takže všichni by měli být spokojeni, ne?

Autor: Milan Roines - Brno

zákaz

Autor: daadyy

Metal by měli zakázat

stejně to poslouchají jen jedinci s IQ menším než 20

Autor: rejdar

 

A mohl bych pokračovat ještě hodně dlouho, ale kdo by ty nenávistné vyblitky četl. Někteří čeští anonymní diskutéři by potřebovali dostat pořádně za vyučenou. Třeba v podobě tučné pokuty za šíření poplašné zprávy a veřejné urážení. 

Autor: Jiří Ručka | neděle 1.7.2012 20:20 | karma článku: 18,79 | přečteno: 2722x
  • Další články autora

Jiří Ručka

Bitva o vakcíny proti Covid-19 nabírá řádné obrátky.

Již víc než rok bojuje naše republika a celý svět s koronavirem. Už víc jak rok jsme různě omezování, ať už v zaměstnání, v podnikání, ve školách nebo ve volnočasových aktivitách.

13.3.2021 v 11:01 | Karma: 14,70 | Přečteno: 633x | Diskuse| Politika

Jiří Ručka

Pivo tour de Příbor 2019.

V sobotu 24. srpna se konal již 9. ročník pochodu po příborských zahradních restauracích, jako vzpomínka na Karla Svobodu, který tento tradiční pivní pochod před devíti léty zakládal.

28.10.2019 v 12:31 | Karma: 11,28 | Přečteno: 452x | Diskuse| Kultura

Jiří Ručka

Další absurdní a zbytečné nařízení Bruselu vzejde v platnost 20. května 2019.

Na různé hloupé až bizarní nařízení bruselského „velkovévodství“ už jsme si pomalu zvykli, ale to, které začne platit v květnu tohoto roku, je slušně řečeno kuriózní.

17.2.2019 v 8:15 | Karma: 46,94 | Přečteno: 17509x | Diskuse| Společnost

Jiří Ručka

Černá kniha rocku 2018.

Další rok uběhl. A do rockového nebe odešlo opět mnoho známých i méně známých hudebních osobností jak světových, tak domácích.

19.1.2019 v 19:31 | Karma: 20,56 | Přečteno: 1311x | Diskuse| Kultura

Jiří Ručka

Blíží se konec Balíkářů v Česku?

Ministerstvo dopravy připravuje již 3 roky změnu bodového systému pro řidiče. Letos to bude již 13 let od doby, kdy byl tento represivní bič na neukázněné řidiče zaveden.

13.1.2019 v 11:45 | Karma: 39,53 | Přečteno: 6477x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  11:20

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32,  aktualizováno  11:19

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Automotodrom chtěl 27 milionů za neodjetý ročník MotoGP, soud žalobu zamítl

25. dubna 2024  10:07,  aktualizováno  11:19

Brněnský Automotodrom si chtěl pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požadoval od města a...

Družku bil, přeřezal jí šlachy. Soud muži za dlouhodobé týrání potvrdil devět let

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  11:18

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 346
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem normálně ujetý rockér. Vystudovaný chemik. Zajímám se o hudbu a vše kolem ni. Ale taky mě nenechává chladným dění ve společnosti. Hlavně ti političtí vyžírkové.