Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Šerlok Homeless

1. 6. 2012 21:23
No jo! Teď mi to doklaplo:

Ten Karel ČEZem zřejmě dohodl zpětvzetí výpovědi, kterou za něj Centropol případně ČEZu podal. Odstoupení od smlouvy podle paragrafu 57 ObčZ měl ale Karel poslat sám!

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

12. 5. 2012 18:06
Vštěpte si tři zásady:

1) Přijde-li nezvaný host, vždy žádejte, ať se řádně představí a prokáže. Přeslechnete-li jméno a příjmení, žádejte, ať je uvede znova. Přeslechnete-li název firmy, žádejte, ať je uvede znova.

2) Nikomu neznámému nepodepisijte nic mezi dveřmi, na chodbě. Ani ve vlastním bytě. Jak už bylo řečeno: Nestane-li se dopravní nehoda (kdy je nutno podepsat doklad o nehodě), žádný zákon nenařizuje nic podepisovat okamžitě. Nevíte-li proč jste nedostali avizo a po Vás chce někdo podpis, žádejte vysvětlení. Nepodepisujte se pod dokumenty, o kterých nevíte, co znamenají a nepodepisujte smlouvy, které Vám někdo na překvápko přinesl.

Tyto zásady dá snad zdravý rozum, a přesto - jak vidět nedrží je ani účetní! Proč? Protože se stydí!

3) Lépe je chvíli se styděti, nežli dlouho želeti. Od okamžiku, kdy uslyšíte zvonek na dveřích přestaňte se stavět chytřejším a chápavějším, než opravdu jste! Nedokážete-li vlastní chápavost odhadnout, stavte se raději hloupějším, nebojte se "mít dlouhé vedení"!

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

12. 5. 2012 18:10
Re: Vštěpte si tři zásady:

Ten dokument Karel podepsal jednoduše proto, že se styděl návštěvě říci, že tomu za mák nerozumí a že neví, co podepisuje. Jinak by přece lidé nezjišťovali, co podepsali, až kdyžˇnávštěva odejde s podepsanou smlouvou.

!!

Všimněte si, že tito dealeři kladou svým obětem otázky, jako učitelé ve škole. Oběť zapomene, že před ním není zkoušející učitel, že není žáčkem, který musí předstírat, že všemu rozumí víc, než tomu skutečně rozumí a výsledkem je podpis na smlouvě, o které neví, o čem je a kdo je druhou smluvní stranou.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

8. 5. 2012 7:03
Když už nalít, tak proč si kolem toho něco nepřečte?

Proč má věci, které dokáže vyřídit sám jednoduchým dopisem, potřebu svěřovat nějakému gigantovy, který se pak na něj zvysoka vyflákne?

Proč nenapsal a neposlal doporučeně s doručenkou dopis o odstoupení od smlouvy podle paragrafu 57 občanského zákoníku?

Pokud Centropolu bylo skutečně včas doručeno odstoupení od smlouvy podle par. 57 Obč., tak samoyřejmě žádnou smluvní pokutu platit nemusel. Na smlouvu se hledí tak, jako by nebyla podepsána, neplatí, takže na základě čeho by měl platit smluvní pokutu. Tak chytrý ten váš kamarád zase není.

0 0
možnosti
JR

laser-man

8. 5. 2012 10:11
Re: Když už nalít, tak proč si kolem toho něco nepřečte?

Možná nechtěně, ale článek by měl upozornit na některé nešvary pracovníků různých společností, které něco lidem vnucují, aniž by to ti lidé vlastně chtěli.

A díky diskuzi se potencionální "další napálení" poučí, co a jak v takovém případě dělat. Takže děkuji za věcné (i některé zcestné) připomínky a rady.

Světu mír.

0 0
možnosti
JA

SocPredator

7. 5. 2012 23:54
Klasická finta

40 let totality udělalo svoje. Ovšem tyhle podomní akce jsou už hodně profláknuté. Ještě to vyšlo levně, někdy chtějí rozměnit velkou bankovku a pak jste lehčí o úspory v kredenci

0 0
možnosti
R

rito

7. 5. 2012 10:34
Bez komentáře

R^

0 0
možnosti

Bára33

7. 5. 2012 9:56
Lidé by měli apsoň trochu myslet

Sorry, to, že ten váš kamarád dělá pčetnictív, neznamená, že není hloupý. Copak normální člověk začne někomu u dveří ukazovat nějak jeho osobní smlouvy, nebo nedejbože něco podepisovat? Na to musí být IQ hodně pod průměrem. Samozřejmě že i u mě takoví prodejci zazvoní. Po vyslovění jejich první věty řeknu slušně "Děkuji, nemám zájem" a zabouchnu dveře. Není na tom nic složitého. A pokud chci slevu, najdu si informace na internetu (pokud dotyčný dělá účetnictví, měl by práci na PC ovládat). I starý člověk, který net nemá, může o vyhledání informací požádat třeba své děti nebo známé. Kdyby se takhle "normálně" chovali všichni lidé, neměli by takové prodejci šanci a sami od sebe by tím pádem vymyzeli

3 0
možnosti
P9

pavel 99

7. 5. 2012 12:48
Re: Lidé by měli apsoň trochu myslet

je to přesně jak píšete. Pokud je člověk přímo nevyhodí, je naprosto postačující formulka "..nechte mi tady všechny papíry, já si je v klidu prostuduju a případně podepíšu..." po pár výmluvách proč to nejde je jednání ukončeno.:-/

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

7. 5. 2012 9:50
Má to více rovin

Ti prodejci energií se prakticky v ničem neliší od prodejců pojistek. Taky mají své postupy, a to prodejci mohou být i studenti na brigádě.

Druhá strana jsou obtěžovaní lidé  - kolikrát chcete opakovat, že člověk nemá nic na počkání podepisovat, ale asi stejně je pořád dost těch, co podepíší.

Co mě ale hlavně zarazilo, a proč píši tento příspěvek, je chování operátora ČEZu. To snad není pravda - jak může ČEZ slibovat, že ukončí nějaký právní vztah mezi občanem a jinou firmou? To mi připadá jako přinejmenším nedorozumění mezi v´Vaším "Karlem" a Čezem.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

7. 5. 2012 12:45
Re: Má to více rovin

ono mezi těmi papíry, které chce ČEZ (nebo kdokoliv jiný, třeba OEN) podepsat bývá i plná moc k provedení převodu a na základě té plné moci pak jedná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 346
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem normálně ujetý rockér. Vystudovaný chemik. Zajímám se o hudbu a vše kolem ni. Ale taky mě nenechává chladným dění ve společnosti. Hlavně ti političtí vyžírkové.