Kdo je tajemný pán Seto?

Všichni jej uctívají. Všichni jej vzývají. Úplně všichni o něm mluví, ale nikdo jej v životě neviděl.

Musím se zde veřejně pokát, že i já o něm občas hovořím jako o svém kamarádovi, zaměstnanci či společníkovi, který udělá vše, co mi na očích vidí. Ale taky jsem jej nikdy v životě neviděl. Pán Seto je prostě Bůh. O Bohu taky všichni mluví, ale nikdo jej nikdy neviděl.

Pán Seto ale není jedináček, jak by se mohlo zdát. Pán Seto má hodně rozvětvenou rodinu. Hlavně děti znají jeho „japonské“ bratry Asiseta a Asita. Dospělí pak často hovoří o Bysetovi a o Toovi. Jenže ani Setovy sourozence nikdo nikdy neviděl, i když jsou neustále vzývání. Ale duchové to nejsou.

Pán Seto je muž mnoha činů. Umývá nádobí, zametá schody, utírá prach, vysává koberce, natírá ploty, zavařuje železné petlice, opravuje porouchané auta, vyměňuje baterky v dálkovém ovládači, přišívá upadlé knoflíky, nakupuje potraviny i otraviny, ohřívá studené knedlíky se zelím …a tak dále a tak dále. Pán Seto je prostě univerzální a nepostradatelný pomocník každé domácnosti.

A jak jsou na tom jeho sourozenci?

Když dítě poláme nějakou hračku, tak to udělal skoro vždy pán Asiseto (polámalo). Ještěže je to na koho svést. A když to autíčko nerozbil pán Asiseto, tak pán Asito určitě. Asito autíčko Samo spadlo z poličky. No, málem bych zapomněl na pana Sama. Pán Samo je věrný stín pánů Asita a Asiseta.

Mírně v závěsu slavných bratrů Setových je pán To. Nedávno se ptala jedna kamarádka druhé: „A už jste To dělali?“ Aniž by čekala na odpověď, tak pokračovala: „A jaké To bylo?“ Jen pán To ví, jaké to bylo. Protože byl u toho.

A nakonec pán Byseto. Tento pokrevný příbuzný pana Seta je trochu váhavý. Bojí se konat rázněji. O to více je ale důsledný a rezolutní. Když řekne manželka svému muži, že Byseto mělo udělat, tak to řekne sice nesměle, ale myslí to nekompromisně a rezolutně. Pán Byseto nepůjde dříve do hospody koukat na fotbal, dokud pán Byseto neopraví kapající kohoutek u dřezové baterie.

Co už. Když jsem To zplodil, tak Asiseto Samo nepřepíše na BLOG…pán Seto to přepíše?

Autor: Jiří Ručka | pátek 1.4.2016 10:42 | karma článku: 21,52 | přečteno: 1293x
  • Další články autora

Jiří Ručka

Pivo tour de Příbor 2019.

28.10.2019 v 12:31 | Karma: 11,28

Jiří Ručka

Černá kniha rocku 2018.

19.1.2019 v 19:31 | Karma: 20,56

Jiří Ručka

Pivo tour de Příbor 2018.

2.9.2018 v 11:12 | Karma: 12,06
  • Počet článků 346
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem normálně ujetý rockér. Vystudovaný chemik. Zajímám se o hudbu a vše kolem ni. Ale taky mě nenechává chladným dění ve společnosti. Hlavně ti političtí vyžírkové.