Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vnímám práci zdravotníků jako něco jiného, než je obchod, obyčejná výměna zboží. Vnímám ji jako poslání, podobně jako je posláním práce záchranářů, učitelů...  Zdravotnické ordinace jsou citlivým místem, kde se má mluvit výhradně o zdraví či nemoci a léčbě, nikoliv o penězích. Všímáte si, jak někteří lékaři a sestry jen neradi a tiše prohodí tu trapnost "ještě třicet korun, prosím..." ?

8 1
možnosti
DK

Pro ty, co tvrdí, že v českém zdravotnictví je málo peněz, budiž, může to být i pravda. Ale jak dosáhnout vyšší hladiny peněz ? Rozhodně ne regulačníma poplatkama. Téměř ve všem jsme se srovnali se západem, někde jsme ho i předehnali. Ovšem, a to je důležité, v oblasti mzdové silně zaostáváme. A netvrďte mi, že je zde nižší produktivita, to je naprostá lež. Zvýšením mzdové hladiny se zvýší také odvody do zdravotního a sociálního pojištění.

8 1
možnosti
MP

Je jen otázka času, kdy se budou MUSET znovu zavést tyto poplatky. Ale budou mnohem vyšší. Tyto byly skutečně sociální. Neznám jediného důchodce, který by neměl 30 kč - jedno euro!!! Mercedesem nelze jezdit zdarma. Lékaři nedělají zadarmo. Nebo vy snad děláte zadarmo? Zdravotní pojištění nemůže stačit finančně pokrýt nároky našeho zdravotnictví. Vyšší počet pacientů v ambulanci prodlouží čekání, než přijdete na řadu, a zdravotnictví prodraží, takže se bude muset zvýšit zdravotní pojištění. Takže zvýšením daní na tom každý opravdu vydělá = de facto - snížení platu!!! Jen hlupák si myslí, že je něco zadarmo...

7 7
možnosti
JR

Odvádím státu na zdravotním pojištění nemalý peníz. Tak proč bych měl ještě platit při každé návštěvě lékaře? 30 Kč nebo i 100 Kč milerád zaplatím, ale to pak nechci platit vysoké odvody za zdravotní pojištění. To už mi připadá jako dvojí zdanění.

11 3
možnosti
Foto

Regulační poplatky podle některých přestávaly plnit funkci proto se měly zvýšit ne zrušit

2 8
možnosti
DK

Dochtoři by měli jásat, bo mám stále eště v paměti, jak békali, že ta třicetikorona nepokryje ani administrativní náklady. Šeci békali, že na to budó moset doplácet.

4 2
možnosti
Foto

Ano a když si na to nemocnice  pořídili automaty a vyřešili administrativu tak se poplatky opět zrušilyRv

3 3
možnosti
Foto

Má pravdu jasnozřivý pan Tomáš Cikrt. "Člověk  si zvykne i na šibenici" - praví české přísloví. :-/;-€

11 1
možnosti
  • Počet článků 346
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem normálně ujetý rockér. Vystudovaný chemik. Zajímám se o hudbu a vše kolem ni. Ale taky mě nenechává chladným dění ve společnosti. Hlavně ti političtí vyžírkové.